Träffendansen
Här kan du se vilka band som spelar på Träffendansen.
Sedan 80-talet har vi arrangerat Träffandansen. Varje månad kommer flera hundra för att dansa och ha kul. Lokalen är naturligtvis handikappanpassad. Välkommen du med.
Plats: Kvarnkullen mellan 19.00-22.00
Entré: 100 :-
Kaffe med dopp, lotterier och trevlig stämning!
Känn er hjärtligt VÄLKOMNA!
  Säsongens Danser
25 Augusti
Drifters
Ett av Sveriges största dansband genom tiderna startade 1962. Redan från början var målsättningen att varje spelkväll göra allt för att lämna en nöjd danspublik efter sig. Att aldrig ge avkall på denna ambition är nog en av anledningarna till att ha lyckats hålla sig på toppen i snart 50 år. Att sedan släppa skivor, hamna på Svensktoppen (14 ggr), medverka i massor av TV-program gör ju inte saken sämre.

När Drifters medverkade i TV för första gången 1976 i Nygammalt och Sveriges Magasin var bandets nuvarande frontfigur och sångerska, Erica Sjöström, 6 år gammal!!! Här följer några hilights under Ericas snart 13 år i bandet. En historik över alla 50 åren finns på Drifters hemsida.
 

29 September
Black Jack
Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film "BlackJack". Sångaren Tony Ljungström var även med i filmen. Den största hiten är "Inget stoppar oss nu" även kallad "Inatt Inatt" signerad Lasse Holm och Ingela "Pling" Forsman. Låten blev under hösten framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen! "Corrine Corrina" och "Sista dansen" (Bert Månsson) är två andra låtar som starkt förknippas med filmen.

BlackJack har gjort sju cd-skivor och en samlings-cd. Den senaste "Summertime Blues" släpptes sommaren 2009 och innehåller 50-talslåtar blandat med nyskrivna låtar. Producent på denna skiva är Dan Sundquist som har producerat allt från Svante Thuresson till Wilmer X. Detta är hans första dansbandsproduktion och resultatet blev lysande enligt många recensenter!

Bandet har haft ett tiotal låtar på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är "Om det känns rätt" (Wendt-Lundh) som låg etta 1996. Under åren har BlackJack varit med i diverse underhållningsprogram i TV, bl.a. Bingolotto, Gokväll, Jeopardy, Mat Tina, reklamfilm med Europolitan, QX-galan, Nyhetsmorgon, Sommarkrysset etc.
 

27 Oktober
Date
Låter Date bekant? Kanske har bandet sett oss medverka i Dansbandskampen, kanske i Sikta mot stjärnorna. Eller kanske i Melodifestivalen eller Bingolotto? Vi har sedan starten 1993 medverkat i en rad olika TV-program.

Gruppen bildades 1993 under namnet Släktingarna. Namnet Date togs inte förrän 1997 då bandet deltog i TV-programmet Sikta mot stjärnorna som pojkbandet Take That med låten Back for Good.

Date har medverkat i Melodifestivalen tre gånger.
2001: Om du förlåter mig.
2002: Det innersta rummet
2005: Hörde änglarna viska ditt namn

Date har vunnit Guldklaven som årets nykomling och Jan Lindberg vann Guldklaven för årets basist 2006. Date har även varit Grammisnominerade för bästa dansbandsalbum.

Utöver detta har bandet medverkat i en rad olika TV-program så som Bingolotto, Go´kväll, Dansbandslåten, Nyhetsmorgon, Café Norrköping m.fl.
 

24 November
Framed
Framed är ett band som älskar när det svänger! Bandets mål är att det skall vara dansant och att ingen skall sitta still. Musiken och tempot skall inbjuda till dans och alla skall kunna vara med. Vi spelar 100% live och använder inget förinspelat material.
 

15 December
Sannex
Dansbandet Sannex går från klarhet till klarhet och efter över 20 år i toppen av branschen är idag Sannex starkare än någonsin. Sannex har alltid stått för hög kvalitet och har dom senaste åren skördat stora framgångar.

2012 var banders frontfigur Andreas nominerad som årets sångare i Guldklavegalan i Malung.

2013 vann dom årets manifestpris för deras förmåga att vara nytänkande, men för den delen inte tumma på dansbarheten.

Nu 2014 har deras nya skiva blivit hyllad och deras första singel ”Stanna tiden” har spelats frekvent i Sveriges radio P4 och även framförts i TV.

Bandet spelade även in en musikvideo till den låten för att visa att man kan vara banbrytande ytterligare en gång.

Som kronan på verket så blev Sannex årets dansband i Guldklavegalan i Malung 2014.
 

Stenungsund kommun - Fritid Handikapp
Kontakta oss